Kodeloftet 2.0

Videreutvikling av ferdighetene dine

Gruppen jobber for tiden med videreutvikling av Fontenehusets egen app, der målet er å skape en brukervennlig og nyttig plattform for medlemmer og medarbeidere.

Vi møtes fast to ganger i uken for å lære, eksperimentere og bygge sammen. Gjennom praktisk erfaring med React Native, Sanity, GitHub, UI/UX-design og kunstig intelligens utvikler vi både tekniske ferdigheter og samarbeidsevner. Alle som deltar, får også verdifull erfaring med GitHub-dokumentasjon, noe som er essensielt for porteføljebygging og videre karrieremuligheter innen teknologi.

Kodeloftet 2.0 er Fontenehuset Bergens utviklergruppe for teknologi og programmering. Her samles medlemmer med interesse for koding, design og digitale løsninger for å samarbeide om spennende prosjekter.

App-utvikling

Kodeloftet 2.0 har sitt eget sky-miljø basert på Microsoft Azure, hvor vi jobber med å drifte og videreutvikle løsningene vi bygger. Dette gir oss muligheten til å lære om skyteknologi i praksis og forstå hvordan moderne applikasjoner hostes og administreres.

Vi tilbyr også opplæring og muligheter for sertifiseringer i Azure, slik at medlemmer som ønsker å fordype seg i skyteknologi kan få formell kompetanse på feltet.

Kodeloftet 2.0 er åpent for alle medlemmer av Fontenehuset Bergen som ønsker å lære mer om apputvikling eller bidra med sin kompetanse. Enten du er nybegynner eller har erfaring fra før, er du velkommen til å bli med på reisen!

Javascript spill

I denne delen av Kodeloftet 2.0, skal vi lage retro spill innenfor Javascript, og gi deg muligheten til å legge til din egen personlige vri på klassikerene.

Vi skal innom blant annet Space Invaders og Snake, og lære og forstå grunnleggende teknikkene for å få spillene til å fungere, som kan brukes til egne prosjekter som ikke bare har med spill å gjøre.

Etterhvert som det grunnleggende er på plass, åpner vi også for å lage dine egne spill, og vi hjelper deg med å finne løsninger på problemer, og motiverer deg til å lage et spill som du kan bli fornøyd med.

Gjennom kurset har vi også forskjellige Workshops for å gi deg muligheten til å fordype deg i de temaene som er viktig innenfor koding.

Prosjektet starter 21.05.25 og varer i 6 uker, før vi tar en 4 ukers sommerferie, og tar 6 nye uker etter sommeren.

Rammeverk

I september begynner neste modul, og her skal vi ha fokus på Frameworks, eller rammeverk for programmering.

Rammeverk gjør det enklere å utvikle moderne webapplikasjoner ved å lage små selvestendige komponenter som kan gjenbrukes og testes selvstendig, forbedre reaktivitet, dataflyt og struktur, og gjør sluttproduktet bedre på en mer effektiv måte.

Gjennom kurset skal vi ha fokus på Full-Stack Rammeverket som heter Next.js. Et Full-Stack Rammeverk har alt du trenger for å utvikle en webapplikasjon, med gode løsninger for både front-end og back-end.

Oppstart for Framework er 17. September og varer til og med 05. Desember. Som de andre modulene av Kodeloftet 2, er kursdagene på onsdager og fredager fra klokken 10:00.

Backend

Neste modul har oppstart rett etter nyttår, den 07 januar 2025 og varer også i 3 måneder.

Back-end er den delen av applikasjonen som jobber i bakgrunnen, som brukere ikke kan se eller har tilgang til, i motsetning til Front-end som som er det brukere kan se og interagere med.

Deler av Back-end som vi skal igjennom, er

  • Databehandling - Hente, lagre og endre på data i databaser

  • Autentisering og Sikkerhet - Håndtering av innlogging, brukertilganger og sensitive data.

  • API-er og kommunikasjon - tilby data og tjenester til front-end

Oppstart er den 07. Januar 2026, og varer fram til 27. Mars 2026, og er på hver onsdag og fredag fra 10:00.